Vår vakre ungdomsekvipasje - Trine og Arex :-)

Sist helg var det lydighet hele helga på Møst, og våre vakre ungdommer var med :) 

Bilder av Arex, lørdag 15. juni 2013. Første økt - Sitt:

I denne økten hadde vi fokus på litt mer førertekniske ting, som hvordan vi kan gjøre det lettere for hunden ved å bruke stemmen vår. Arex skulle sitte lenge. I steden for godbiter brukte Trine rosende ord. 

Arex satt pent med god intensitet og konsentrasjon :)

Godt å slappe av :)Bilder av Trine og Arex, lørdag 15. juni 2013. Andre økt - Opprettholdelse/service på momenter i lineføring/fri ved fot:

Det er alltid lurt å jobbe med små biter, og bak en bra utførelse av øvelsen lineføring/fri ved fot ligger det mye tekniske ferdigheter. Vår venstrefot skal være hundens parameter, og vi må sørge for at det blir verdens beste sted :)

Helt i starten begynner man med å øve på stegene - Starte og lande hunden på venstre fot. Disse momentene, pluss alle varianter av vendinger, må vedlikeholdes. Helt greit, for dette er en type vedlikeholdsarbeid vi stortrives med :)


Arex liker seg godt ved Trine sin venstrefot, og de er fantastisk samstemte :)

Service på vending til høyre, legg merke til belønning i det Arex vender sammen med Trine - Perfekt timing :)

Til slutt ble det nok en gang litt trening på momentet Sitt :)

Bilder av Trine og Arex, søndag 16. juni 2013. Første økt - Opprettholdelse av Sitt:

Arex er blitt svært så dyktig i en hel del øvelser, men det er en ting han synes er litt vanskelig; Å opprettholde Sitt. Arex har en dragning mot Trine sin front, og det er ikke så rart - Han har gode og riktige minnesbilder knyttet til innkomst foran :) Framover blir det trening eksklusivt på Sitt, og innkalling blir tatt ut for en periode. 

Vi fikk sett på denne økta hvordan vi kan balansere opp sitten. F.eks. kan to godbiter legges ut til begge sider foran hunden. Vi belønner til sidene for fører (med kommandoene Fri og Vær så god), for å dempe dragningen mot fronten til fører. Denne balanseringen kan gjerne videreutvikles ved at fører plasserer seg ulike steder i forhold til hunden.

Vi snakket også om avstandskommandering, som er en videreutvikling og generalisering av momenter. I denne øvelsen belønner vi bakover, mens påvirkningen er framfor. 


Trine og Arex, søndag 16. juni 2013. Andre økt - Apport:

Øvelsen apport består av flere momenter, og det første og viktige trinnet er å lære hunden å holde apporten. Døp med kommandoen Hold. Kommandoen Apport legges på når hunden strekker seg og griper apport. 

Videre trinn er slippe opp apporten gradvis, la hunden gå ved siden av med apporten og deretter springe ved siden av med apporten. 

Timing er superviktig - Det skal være julaften når hunden holder, og ikke kulest i friminuttet ;) F.eks. når hunden kan sitte med apporten - Ta fram ballen :)

Gøy med apport :)

Kommentarer

Populære innlegg