Ei supertrivelig lydighet- og solskinnshelg på Møst :-)

Vi har hatt ei supertrivelig helg sammen på Møst, 14-16. juni, med masse hundetrening i solskinn. Alle to- og firbeinte fikk fylt opp ryggsekkene sine med tekniske ferdigheter, mestringsglede, selvtillit og inspirasjon :)

Noen av damene klar for påfyll, lørdag morgen :)

Jeg skal ikke prøve meg på å skrive et utfyllende referat, det er det Bente som kan best! Men, dere skal få noen tanker fra mitt overfylte hode - som nesten alltid er fylt av alarmer ;)


I tillegg til alarmer (alle mulige tanker) er jeg nesten alltid på jakt etter fine bilder, og det lykkes jeg ofte med på Møst - Der er det vakre individer, både firbeinte og tobeinte :)


Lørdag arbeidet vi en del med Sitt, og vi fikk i praksis vært gjennom flere trinn videre (etter nyinnlæring) i innlæringsveien for dette momentet; Opprettholdelse (videreutvikle) og Generalisering (arrangere forstyrrelser).


I innlegget med Trine og Arex står det mye om opprettholdelse av Sitt, samt service på vendinger og apport :)


Xoffie etter rask snu med apportbukken :) Les mer om apport i innlegget med Berit og Xoffie

En liten detalj jeg ble klar over i løpet av denne helga er at ved tannvisning bruker vi kommandoen Sitt, og ikke Fot (På Plass). Artig å oppdage sånne små og opplagte ting, som man ikke har vært bevisst på. Slike Aha-opplevelser oppstår gjerne i samarbeid med andre. En god grunn til å hjelpe hverandre, i tillegg til at det er sosialt og artig! :)


I innlegget med Gunn Elisabeth og Samba kan dere også lese om opprettholdelse av momenter, f.eks Dekk :)

I helga fokuserte vi mye på relasjon, gode vaner og innlæringsveien. Et lønnssystem må vi også ha. Betalingen må være bra, og tilpasset din hund - Hva er nøkkelen til din hund? 

Nøkkelen til Berit sin vakre Xoffie: Å få tygge på en tennisball, og samtidig er det ganske så digg å følge med på om Berit vil kaste en til :) Flere bilder i eget innlegg med Berit og Xoffie

Et viktig "verktøy" i opplæringen er relasjonen; Et tydelig, trygt og godt samarbeid mellom fører og hund. 

Ingen tvil om at det allerede er en god relasjon mellom Bente og hennes flotte Xuezz, og det er Xuezz som følger Bente :)

Sett opp mål for treningen; planlegg, gi så riktige minnesbilder som mulig og evaluer! Still seg selv spørsmål, som f.eks "Hva synes min hund er vanskelig?" Tenk også over at hunden trenger å komme litt i gang, før den er klar for å jobbe. Kanskje ikke en kopp kaffe, men litt lufting og en forsiktig start ;)


Xoffie studerer  livet på Møst, rolig og fin jente :)

Her skapes et riktig og herlig minnebilde på lysetaken, se mer om fremadsending i innlegget med Berit og Xoffie

Skjønne Ulla var også med :)

Flinke og fine Ulla med belønning etter bra teknisk arbeid :)

Fokus for hundetrening: Bygge hund, og det skal være gøy! :-) 


Radarparet, Aina og Rio, godt fornøyde etter første økt med fokus på Sitt :)

Jaaaaaa! Julaften + + + :-))

Til slutt noen litt gamle bilder av meg og Kaizer. Vi ble ikke dokumentert, men vi var med :) Det var ei  fole trivelig og lærerik helg med masse lydighet - Helt direkte KULT :) 

Gullgutten Kaizer var også med på superhelga vår med lydighet :) Vi trente på at Kaizer skal komme tilbake med leke, service på momenter i lineføring, apport og vi lærte hvordan finne fram bevegelsen til stå fra innkalling - og, da kom kommentaren fra meg på hva jeg synes om den treningsøkta: Helt direlte KULT :))
Dette bildet er tatt i Trondheim, august 2012, når vi så smått hadde begynt med apport. 

Springmarsj er vel noe av det mest morsomme vi kan finne på - Når vi får fyke rundt omkring i alle retninger :) Fursetfjellet, Juli 2012Det var også mye god mat på Møst denne helga. Berit hadde med påsmurte skiver med godt pålegg til oss på fredag, Trine hadde med seg den gode sjokoladekaka si, på lørdag hadde vi brødskivelunsj og søndag ble det hele toppet med Tove sin hjemmelagde lasagne og salat fra Gunn Elisabeth. En stor takk til dere alle damene for nydelig mat :)

Tusen takk til oss alle for ei fantastisk helg på Møst! 

Kommentarer

Populære innlegg