Ei super LP-helg med Hilde Ulvatne Marthinsen (Hamar Hundeskole)

Helga 1-2 mai hadde vi LP-kurs på Møst, og kursholder var Hilde Ulvatne Marthinsen fra Hamar Hundeskole

Kurset var fantastisk bra på alle måter. Det var innholdsrikt, vi lærte mye og vi hadde det gøy og trivelig. Hilde er en utmerket instruktør - Superflink både med to- og firbeinte! 


Vi startet kurset med inspirerende gjennomgang av teori inne i klasserommet. 

Resten av kurset var vi ute med hundene, og tiden ble utnyttet godt. Alle fikk lik tid med veiledning, og det ble mange økter pr. hund. Videre var det en fin blanding av en-og-en hund ut på banen og fellesøkter.

Vi fikk også brukt hele banen, f.eks. da Benedicte var på rusletur med Bris :-)

Og, været var vi heldige med - Ingen nedbør, det liker vi :-)

I skrivende stund er det omtrent to uker siden kurset, og motivasjonen har ikke falt. Det er gøy å trene hund, og så kjekt med det påfyllet vi fikk fra Hilde. Vi fikk mange gode tips, ble utfordret til å trene mer bevisst og systematisk - og, hun formidlet sin kunnskap på en godt forståelig måte med herlig humor.

Fot og avstandskommandering er to favoritter, om man kan si det slik... Momentene går igjen i mange øvelser, og da er det jo kjekt at de er pene :-)

Jeg ble utfordret til å gå FVF, og det gikk faktisk ikke så verst ser jeg -
Takk til Benedicte som foreviget mange pene fotøyeblikk med Kaizer :-) 

Gjennom hele kurset var Hilde god på vise til hele kursgruppa, og her tror jeg at ser vi en
fin HoppStå ferdig landet med Ulla :-)

Ellers var vi innom de fleste øvelser jeg kan tenke meg innen LP, på en eller annen måte. Flere hadde fokus på fart i innkalling, og vi fikk også lekt en god del - Dead or alive & Return to sender :-) 


Hilde forklarer Return to sender :-)

Kurset ble avsluttet med en oppsummering, og alle fikk vite hva som skulle stå på sin gul-lapp hjemme. Vi kan helt klart konkludere med at kurset har vært utviklende, det var mange biter som falt på plass. Hilde er unik på å finne og formidle gode metoder, som er positive for både fører og hund. Bra bygging, ja :-)

Takk til Hilde for innholdsrike og kule kursdager :o)  
Kommentarer

Populære innlegg