4 samling i FP/LP 1 - En super dag med masse treningsglede :-)


Kristi himmelfartsdag var det fjerde samling i kurset til Ferdselsprøve (FP) og Lydighet klasse 1 (LP1). Det ble nok en lærerik, trivelig og artig samling. Og, mye kreativitet kom til syne når vi skulle i gang med øvelser i ferdelsdelen på FP :) Det hele var godt organisert av vår fantastiske insturktør, Bente Bjerkestrand.

Følgende øvelser ble gjennomgått på denne samlingen:

Gjenstående øvelser på lydighetsdelen til FP

  • Sitt under marsj: Man starter i utgangsstilling, går fri ved fot i vanlig marsjfart 10-15 skritt frem, kommanderer "Sitt" fra holdt, hundefører går deretter 15 skritt og vender seg mot hunden. På anvisning fra dommer går hundefører inntil hunden igjen. 
  • Dekk med innkalling: Man starter i utgangstilling, går minst 10-15 skritt frem og kommanderer "Dekk" fra holdt, går 30 skritt og vender seg mot hunden. På anvisning fra dommer kaller man inn hunden, slik at den setter seg tett og beint foran hundefører (kommadoen Hit/Her). Deretter kommanderer man Fot/På plass, slik at hunden setter seg ved hundeførers venstre kne. Deretter settes line på hunden. 
Vi hadde to ekvipasjer ute, slik at vi fikk trent "Dekk med forstyrrelser" samtidig.

Flere av øvelsene på ferdselsdelen til FP, hvor man går med hunden i bånd

  • Passering av en jogger som streifer bort i hundeførers høyre side, og videre inn i gruppe på minst 4 personer hvor man hilser på en av de. 
  • 1 + 2 joggere som passerer.
  • Syklist som ved passering bruker sykkelbjella. Vi utførte øvelen med to passeringer, bakfra og forfra. 
  • Biløvelse. Denne øvelsen krever en del organisering, men det fiksa Bente helt perfekt. Hun er helt klart en god organisator, i tillegg til å være klubbens potet ;) Ok, nå skal jeg prøve og forklare øvelsen ;) Trinn 1: Passere en bil som startes opp i det man passerer. Trinn 2: Passere en bil hvor bildør blir smelt igjen. Trinn 3: Bil kommer kjørende i mot, den stopper og man prater med bilfører. 

En av øvelsene på ferdselsdelen til FP. Vår spreke og blide syklist Trine Aksnes passerer Berit Neuenkirchen med Ulla. Flotte damer, fine Ulla og sykkelen PERFEKT :)

Gunn Elisabeth Fladseth og Samba fikk trent veldig bra på "Dekk med forstyrrelser" - Flinke!

Samba låg pent under hele dekken, og fulgte godt med på sin hundefører.
Radarparet, Trine og Arex, er nesten i gang med lydighetsøvelsen "Dekk med innkalling"...
Jeg har en mistanke om at vår kule instruktør fikk sagt et av sine gullkorn ;)

"Da begynner vi" :)

Flinke gutten fulgte godt med på sin hundefører - Arex i dekk før innkalling.

Arex i farta

God stemning på samlingen :)

Lekre Samba under øvelsen "Sitt under marsj".

Bente, beste instruktøren ever in Black & White

Gunn Elisabeth og Samba. God kontakt, og i gang med øvelsen "Innkalling med dekk".
Flinke jenta

God fart på Samba :)

Arex låg pent under øvelsen "Dekk med forstyrrelser", også når det ble innkalling. Kjempeflink! :)

Emma Brunberg sin Spex, med det kuleste halsbåndet, satt fint og ventet han :)

Emma og Spex utførte en perfekt "Dekk med forstyrrelser". Ute til høyre i bildet kan dere så vidt skimte flinke Spex :) I denne øvelsen går hundefører minst 30 skritt fra hunden, og står med ryggen til. Denne øvelsen utføres mens en annen ekvipasje gjennomfører de fire andre lydighetsøvelsene (Lineføring, Fri ved fot, Sitt under marsj og Innkalling med dekk). Øvelsen starter før annen hunden starter sitt lydighetsarbeid, og avsluttes på dommerens anvisning etter øvelse 4. Da går hundefører tilbake til hunden, venter 3 sekunder og kommanderer hunden opp i utgangsstilling. Deretter settes line på hunden.

Videre blir det flere bilder fra den kule ferdselsdelen. Artige øvelser, som passer fint for hverdagslydighet :)

Jogger Trine i ferd med å passere tett innpå Berit og Ulla :)

Ulla synes det var helt ok med jogger :)

Berit og Ulla inn i gruppa etter å ha passert jogger. Trivelig å møtes :)

Sykkelen "PERFEKT", en herresykkel som ingen av oss turte å sykle med ;)

To samstemte joggere, Trine og Gunn Elisabeth, i ferd med å passere Berit med Ulla. Og, Emma står klar til å passere forfra.

Sprek gjeng på Møst :)

Treningsglede :)

Dagens NIKE-dame, JUST DO IT :)

Etter flere passeringer med joggere og møte med gruppe var passering av syklist neste øvelse, og som dere ser; Trine fløy avgårde i høy fart med vår flotte herresykkel :)

Alle hundene taklet både joggere, møte med gruppe og syklist på en god måte. Bølla 1 (Kaizer) og bølla 2 (Arex) synes det var spennende og artig med joggere, så de må trenes mer på at joggere ikke betyr muligheter for lek ;) Etter øvelser med joggere og syklister var det klart for biløvelsen.


Første trinn i biløvelsen var å passere bil som startet opp. Her ser vi Trine og Arex som passerer bilen til Berit. Vi kunne konstantere at Berit antageligvis har hatt en strålende karriere som råner, for hun viste svært gode takter på rusing :)

Trine og Arex passerer trinn to i biløvelsen, bildør som blir smelt igjen av Emma i min søte Mercedes ;)

Dyktige Emma og Spex ferdig med trinn 1 og 2 i biløvelsen :)

Gunn Elisabeth og Samba gjennomfører trinn 3 av biløvelsen, møte med bil. 

Samba var helt klart godt vant til alle situasjoner i ferdselsdelen. Hun går alltid pent i bånd, og venter tålmodig og glad når matmor slår av en prat med folk de treffer på sin vei. Sosial og hyggelig ekvipasje :)

Emma og Spex i prat med råneren Gunn Elisabeth :)

Til slutt tok vi noen øvelser med alle hundene ute, møte med hund og slalom.

Alle konkluderte med at det er kjempeartig å trene til Ferdselsprøve, og ikke minst er det nyttig med tanke på god hverdagslydighet. Jogging og sykling var også aktiviteter som fikk fram masse glede, så jeg ser ikke bort fra at vi etterhvert blir en veldig sprek gjeng :) Samlingen varte i 4 timer, og både to- og firbeinte var fornøyde og slitne etter disse timene med treningsglede :) 

PERFEKT - Just do it :)

Lenker til tidligere samlinger i dette kurset: 

Kommentarer

Populære innlegg