Grunnkurs Konkurranselydighet med Bente høsten 2014

Torsdag 2. oktober var jeg så heldig å få være med en kveld på Grunnkurs Konkurranselydighet, og resultatet ble en hel del svært mørke bilder av trivelige og flinke to- og firbeinte! Vi har også fått en fin oppsummering fra instruktør Bente Bjerkestrand. Enjoy! :-)

Dette kurset tok for seg innlæring og videreutvikling av grunnferdigheter innenfor konkurranselydighet med individuell veiledning etter hvor langt hver enkelt ekvipasje var kommet.

Det var ulike ekvipasjer med ulike sterke og svake sider på kurset – som det jo ofte er. Noen har hunder som er "full fart og stormende jubel" og som er kjappe og fine, men som også lett mister fokus og har vanskeligere for å takle ro-øvelsene. Noen har hunder som er roligere og tar alle ro-øvelser på strak arm, men som er vanskeligere å engasjere og få opp i intensitet (fart). Dette er det viktig å være bevisst på slik at man kan stimulere / dempe hunden der det er behov for det.


Møtetrening, og akkurat her har Alfred og Coda en liten stopp etter kjapp springmarsj -
Sprek gjeng! :-)

Bamse med fin innkomst og flott parkert ved kjegla :-)

Flotte Bamsegutten hadde nok et ungdommelig håp om at det kunne bli litt action på banen ;-) 

Alfred med Coda møter refleksekvipasjen, Marthe med Ziko :-)

Marthe og Ziko tar av etter en fin holdt :-)

Fine gladjentene våre, Torunn og Timba, var også med på kurs :-)

Etter møtetreningen var det tannvisning, og her ser vi at det var helt greit for Timba :-)


Alle hadde deltatt på valpekurs og / eller grunnkurs tidligere, men nå var hundene gamlere og nye utfordringer har det da gjerne med å dukke opp. Hundene er blitt mer selvstendige og ikke så lette å lede lenger og noen var inne i ulike utviklingsfaser i forhold til kjønnsmodning osv. Har man da ikke jobbet skikkelig med å få inn gode forsterkere (måter å belønne hunden på) tidligere så vil man gjerne slite mye mer med kontakt og fokus nå. Dette var det nok flere som fikk seg en lite aha-opplevelse på. Det er derfor viktig at de fortsetter jobben med å finne og utvikle gode forsterkere (godbiter, lek, kos) fremover sånn at de har noe å "betale" hunden med for vel utført jobb :-)

Noen var også kommet litt lenger i forhold til selve øvelsene og her gikk det da mye på hvordan man kan kutte ned på hjelp som knips og klaps og kniks og nikk – listen kan gjøres laaang :-) Det er lett å legge seg til uvaner som hundefører her!


Sikkert ikke så lett å se hva som skjer ute på banen, men vi har fått dokumentert en gjeng som sitter i stolene ;-)  Etter fellesøvelsene var det en og en ut på banen, og her trener Torunn og Timba på innkalling. 

Alfred og Coda - Flinke gutter som har kommet langt med øvelsen innkalling :-)

Marthe og Ziko i gang med innlæring av stå. Flinkiser! :-)

Bamse får perfekt belønning for pen innkomst :-)

Sjekk de herlige kreppduskene ved ørene på Coda, og han følger godt med på sin fører :-)

Ziko får velfortjent belønning etter en meget pen dekk :-)

Camilla med sin flotte storpuddel - En glad og flink gutt, og her er de i gang med å lære dekk :-)


Det er kjempeartig å lede et kurs med så ivrige og flinke hundeførere og bare kjekke og flinke hunder! Alle kursdeltakerne har potensiale til å gjøre det godt i lydighetsringen dersom de trener godt og målbevisst fremover. Nå er det viktig å møte opp på treningene og trene på det dere har lært på kurset og ikke være redd for å spørre oss andre om det er noe dere lurer på eller trenger hjelp til!

VI SEES PÅ TRENING DA!?


Bente Bjerkestrand
Instruktør

Kommentarer

Populære innlegg