Spor- og runderingskurs (RSP og RRP) i regi av HBU

I fjor høst sendte HBU ut invitasjon til alle avdelinger med tilbud om å holde helgekurs innen de tradisjonelle brukshundgrenene innen spor (RSP) og rundering (RRP). Kursene er rettet mot de som ønsker å komme til start i RSP eller RRP, for å bedre rekrutteringen til de tradisjonelle brukshundgrenene innen RIK-programmet. Vi brukte ikke lang tid på å si ja, sette av dato og det var bra at vi gjorde - Ei fantastisk helg :-) 

Innledningen min er delvis stjelt fra vår beste sekretær - Bente Bjerkestrand - og videre kan dere lese resten av innlegget hennes fra den helt supre kurshelga i avdelingen 12-14. mai 2017. Enjoy! :-)

HBU stilte med 3 helt supre instruktører med høy kompetanse og lang erfaring: Ronny Vestli (RSP), Anne Grethe Mobekk (RRP) og Cato Eriksen (RRP). Kjekke og trivelige alle sammen. Nøysomme var de også da de gjerne ville overnatte på klubbhuset. Vi hadde derfor en liten rydde- og vaskedugnad ifm. treningen tidligere i uken for prøve å gjøre det litt trivelig. Cato skulle vel gjerne hatt en bedre madrass stakkar, men ellers tror vi det gikk fint. Like blid var han uansett. :-)

Begge gruppene var samlet til felles teori på fredagskvelden. Instruktørene foretok en rask kartlegging av deltakerne når det gjaldt nivå og kunnskap om RIK-programmet og la opp teorien etter det. Teorien ble en blanding av intro til RIK-programmet, adferd/mentalkunnskap og læring og kort om feltsøk og rundering.

Oppmerksom gjeng på teorikvelden. 
Foto: Bente Bjerkestrand

Lørdag og søndag var det ut i skog og mark (dvs. sporgruppa startet på gress) for å trene fra morgen til kveld – det er ikke noe latmannsliv å drive med hund! Treningen var godt organisert og effektiv og alle deltakerne fikk individuell veiledning og tilbakemelding. Ingen tvil om at instruktørenes verktøykasser var breddfulle så her var det bare å suge til seg kunnskap så godt man kunne. Alt fra nyinnlæring til finpussing av detaljer og problemløsning ble tatt på strak arm av disse tre!

Instruktørene - Anne Grethe og Cato - en fin skogsdag på Nordmøre. 
Foto: Linda Pedersen Kavli 

Fokusglede på både fører og hund - Monika og Rush - i skogen. 

Xeuzz med sporfølge, en flott dag på Rensvik.

Instruktør Ronny

Lørdag kveld var vi samlet til felles middag rett etter at vi var ferdige i skogen. Det var sosialt og trivelig og det gjorde seg med et durabelig måltid for slitne og sultne deltakere og instruktører etter lørdagens økt i skogen.

Sliten og fornøyd gjeng klare for middag! 
Foto: Berit Kristin Neuenkirchen

Tilbakemeldingene fra deltakerne etter kurset var udelt positive både når det gjaldt opplegget og instruktørene. Det var artig å oppdage/gjenoppdage (alt ettersom hvilket utgangspunkt man hadde) hvor MORSOMT det er å drive med de tradisjonelle skogsøvelsene og spille på hundens naturlige adferd og egenskaper. Spennende å observere hvordan ulike hunder løser oppgavene og å engasjere seg i alle ekvipasjene i gruppa.

Nå er det opp til oss i avdelingen å drive dette videre – og det er vi nødt til for HBU tilbød seg å komme tilbake på en oppfølgingssamling til høsten så da kan vi ikke ligge på latsiden! Vi ønsker de helt klart velkommen tilbake og kan så absolutt anbefale andre avdelinger å hive seg på dette supre tilbudet fra HBU!

Vi takker HBU for et kjempebra initiativ!

Klem fra Bente, Berit, Kolbjørn, Camilla, Per, Monika, Eddy, Ebba, Linda, Paul og Liv Unni

Tusen takk til Bente for en super oppsummering av helgen :-)
Og, her ser vi henne med spennende belønning til Xeuzzen etter en fin dekkmarkering :-)

Kommentarer

Populære innlegg