Perfekt fredag & En stor takk til vår godaste Per :-)

Etter initiativ fra vår godaste Per Sallaup hadde vi i går trening med fokus på lek. Per er en fantastisk bra instruktør med mye kunnskap, lun humor og en egen evne til å motivere både folk og hunder :-) 

Det ble mye læring både i lek med egen hund, og ved å se på andre. Nummer 1 for å lykkes er at man selv liker å leke, og at man klarer å slippe seg løs - Vær litt klovn, og bli den kuleste for din hund! :-) 


Perfekt fredag for Bloggdamen etter en liten tur innom www.loonapix.com; Fangsten ble en ganske så kul ramme til vår godaste Per :-)

Noen leker er basert på jaktlyst, mens andre er basert på sosial kamplyst. Sjekk ut hva din hund liker best, og prøv gjerne å bli god både på jakt og kamp. Lek er gøy! :-)

Jaktlekt med kong i tau, husk å ha to å bytte med! :-) Btw; Det ser skitenkelt ut når Bente gjør det, men jeg kan love at det i praksis ikke er fullt så enkelt. F.eks. er Tove for travel og jeg for treig ;-) 
Bente og Xeuzz, sommeren 2013 

I kamplek er det viktig at hunden får motstand og vinner ofte; Løft den litt opp med leken, gi den godt med motstand og la den rygge avgårde med deg på slep. En hund som Kaizer liker også fysisk kontakt. Så, er det en liten kunst å få stjelt leken tilbake... ;-)
Gladvold med Kaizer når han var ungdom, Trondheim sommeren 2012

Stort bytte kan helt klart være mer digg enn små! :-)
Kaizer og Odd Helge, 2012

Vi skulle gjerne hatt med lekbilder fra treningen i går, men det var dessverre for mørkt til det. Særlig burde vi hatt bilder av liggende hundeførere, det var en nyttig sak når hunden ikke kommer inn igjen med byttet ;-) 

Nå er det bare å bykse løs og invitere hunden med på lek. Have fun! :-) 


En stor takk til Per for ei super trening med lek!
+ Takk til oss alle til nok ei trivelig trening på Møst :o) 

Kommentarer

Populære innlegg